Taarten

Er is steeds meer vraag naar speciale, op maat gemaakte taarten. Natuurlijk kun je bij de bakker of bepaalde ketens ook mooie ‘fototaarten’ laten maken. De ontwerpmogelijkheden en originaliteit zijn bij deze taarten toch wat beperkt. Bij Custom Cake gaan we uit van jóuw wensen. Zelfs de vulling kun je zelf kiezen. Samen creëren we de mooiste en lekkerste taart. En dat voor een prijs die redelijk vergelijkbaar is met die van de bekende ketens. Ideaal!

De basis voor elke taart is een zogenaamd ‘biscuitkapsel’. Denk hierbij aan de ‘cake’ bij een slagroomtaart. Dat biscuitkapsel wordt in laagjes gesneden, waarna de afgesproken vulling (of vullingen) er tussen wordt gedaan. Daarna worden de taarten met fondant, marsepein en/of icing gedecoreerd volgens het afgesproken thema.

Fondant is een soort suiker-‘klei’. Het lijkt wat op marsepein, maar is wat minder ‘zwaar’ en bevat geen amandel. Fondant is heel veelzijdig. Er kan mee worden geboetseerd (net als met klei), maar je kunt het ook heel mooi uitrollen om er zo van alles mee te maken.

NatuurOscar met Oscar taartlijk kan bij een verjaardags- of jubileumtaart ook de naam van de jarige/jubilaris(sen) vermeld worden! Geschreven, met speciale letters…samen verzinnen we vast iets leuks.

Ook de vulling is maatwerk. De gekozen vulling heeft wel invloed op de houdbaarheid van de taart. Overleg daarom met mij wat in uw situatie mogelijk is.
Natuurlijk kan ik ook suggesties doen.

Een aantal mogelijke vullingen:
– Aardbeiencrème
– Chocoladecrème
– Champagnebavarois
– Banketbakkersroom
– Zwitserse room
– Lemon Curd
– Dulce de Leche
– enz.

 

 

Ook de vulling is maatwerk. De gekozen vulling heeft wel invloed op de houdbaarheid van de taart. Overleg daarom met mij wat in uw situatie mogelijk is. Natuurlijk kan ik ook suggesties doen.Een aantal mogelijke vullingen:
* botercrème
* slagroom
* slagroom gemengd met (verse) vruchten
* banketbakkersroom
* bananencrème
* jam
* bavarois
* lemon curd
* enz