Workshops

Custom Cake geeft vooral workshop party’s. Bij de meeste workshops zit je vast aan een bepaald onderwerp/thema, een bepaalde datum & tijd en een gemengde groep waarvan je de meeste mensen niet kent. Op zich is zo’n workshop hartstikke leuk, maar het kan ook anders!

Bij Custom Cake is het daarom ook mogelijk om een ‘party’ bij jou thuis te organiseren. Dan ben jij de host(ess) en samen met je vriend(inn)en krijg je dan een workshop op maat. Hoe groot de groep kan zijn, is afhankelijk van de ruimte die je hebt. Het minimum aantal personen is 4.  In overleg is het mogelijk om met grotere groepen vriend(inn)en te werken, op een externe locatie. De ‘party’ kan ook op een doordeweekse ochtend plaatsvinden. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet je niemand anders die zin heeft in zo’n workshop party? Neem dan contact met mij op, want wie weet ben je niet de enige en kan er een workshop bij Custom Cake gepland worden. In overleg is een privé-workshop ook mogelijk. Momenteel staat er op 3 december een taart workshop (thema: Sinterklaas) gepland. Klik hier voor meer informatie.

Vooraf bespreken we jullie wensen. Dat kan van heel basic (dus echt de basis voor beginners) tot bijvoorbeeld instructie voor het maken van suikerbloemen, of bijzondere icing-spuittechnieken.

Voor bedrijven/instellingen zijn er andere mogelijkheden (zie ‘bedrijven’).

Kinderfeestjes zijn ook mogelijk, maar bij voorkeur niet op de woensdagmiddag. Bij een ‘standaard’ feestje gaan we óf een klein boltaartje decoreren óf cupcakes decoreren. De kosten bedragen € 12,50 per kind. Wil je iets anders doen? Informeer naar de mogelijkheden!

De standaard workshops:
Basis taart workshop:
taart workshop partyEr wordt een taart van 20 cm doorsnede gevuld en gedecoreerd. Vooraf spreken we maximaal 2 verschillende vullingen af en wordt doorgegeven of de deelnemers met fondant of marsepein willen werken. Tijdens de workshop maak ik een voorbeeld. De host(ess) ontvangt aan het einde van de workshop dit voorbeeld als bedankje voor het organiseren en het ter beschikking stellen van zijn/haar woning.
Tijdsduur: 2,5-3 uur
Kosten: € 30,- pp (incl. de taart, een doos om het in te vervoeren en natuurlijk wat lekkers bij de koffie)

Puzzeltaart workshop: de taart (20 cm doorsnede) is vooraf al gevuld en afgestreken. Tijdens de workshop gaan we de taart bekleden en decoreren met een puzzelplaatje. Simpel gezegd is een puzzelplaatje een kleurplaat (of afbeelding) die je in fondant of marsepein namaakt. Bijvoorbeeld een Disney figuur, Hello Kitty, Mega Mindy, Dora, noem maar op. Ik heb verschillende platen ter beschikking. Natuurlijk kan ik rekening houden met speciale wensen.
Tijdens de workshop maak ik een voorbeeld. De host(ess) ontvangt aan het einde van de workshop dit voorbeeld als bedankje voor het organiseren en het ter beschikking stellen van zijn/haar woning.
Tijdsduur: 2,5-3 uur
Kosten: € 30,- pp (incl. de taart, een doos om het in te vervoeren en natuurlijk wat lekkers bij de koffie)

Cupcakes workshop:

Elke deelnemer mag 6 cupcakes naar wens decoreren met fondant, marsepein en/of icing. Vooraf spreken we af of het vanille of chocoladecupcakes moeten zijn. Tijdens de workshop zal ik de verschillende technieken voordoen. De host(ess) ontvangt deze cupcakes aan het einde van de workshop als bedankje voor het organiseren en het ter beschikking stellen van zijn/haar woning.
Tijdsduur: 2-2,5 uur
Kosten: € 25 pp (incl. 6 cupcakes, een speciaal cupcakedoosje om de cupcakes in te vervoeren en natuurlijk wat lekkers bij de koffie)

 

Koekjes workshop
Elke deelnemer mag 6 koekjes decoreren met royal icing. Vooraf spreken we een bepaald thema af. De vormen van de koekjes worden in dat thema gebakken. Alle basis-informatie over het maken van royal icing en natuurlijk de belangrijkste technieken komen voorbij. Tijdens de workshop zal ik de verschillende technieken voordoen. De host(ess) ontvangt deze koekjes aan het einde van de workshop als bedankje voor het organiseren en het ter beschikking stellen van zijn/haar woning.
Extra leuk voor december: maak koekjes-kerstboomhangers of een koekjesslinger!
Tijdsduur: 2-2,5 uur
Kosten: € 25,- pp (incl. 6 koekjes, een doosje om de koekjes in te vervoeren en natuurlijk wat lekkers bij de koffie)

De spelregels:
* De host(ess) nodigt minimaal 3, maximaal 5(**) personen uit en spreekt met Custom Cake de tijd, datum en soort workshop af. Ook regelt hij/zij dat vooraf het geld naar Custom Cake wordt overgemaakt. Het minimum aantal deelnemers is dus 4 personen.
* De host(ess) zorgt er voor dat er voldoende ruimte aan een tafel (en eventueel het werkblad in de keuken) is om aan te werken. Iedereen moet minstens een ruimte hebben van 75 cm breed en 45 cm diep. Custom Cake zorgt voor een stevig zeil voor over de tafel.
* Indien de workshop onverhoopt niet door Custom Cake gegeven kan worden, zal het geld worden terug betaald, of er wordt een alternatieve datum afgesproken.
* Mocht één deelnemer aan de workshop door omstandigheden af moeten zeggen, dan kan dat tot 24 uur van te voren zonder kosten (en wordt het bedrag terug betaald). Indien de afzegging pas vlak van te voren is, zoeken we in overleg een oplossing. Het afzeggen van de hele workshop vanuit de host(ess) kan tot 72 uur van te voren zonder kosten. Bij latere afzegging kijken we naar een alternatief.
* Alle prijzen zijn inclusief BTW en inclusief het gebruik van de materialen van Custom Cake.
*Binnen de Noordoostpolder worden er geen reiskosten gerekend. Buiten de Noordoostpolder worden er wel reiskosten gerekend.
*De taarten of cupcakes zijn desgewenst na de workshop (bij de deelnemer thuis) heel goed in te vriezen. Na invriezen blijft het dan nog 3 maanden goed. Na invriezen ca 24 uur (taart, cupcakes 12 uur) voor gebruik uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien. Cupcakes daarna op kamertemperatuur laten komen.

(**) Het maximale aantal personen is afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is. Aan de meeste eettafels kunnen maximaal 6 personen plaatsnemen.